کد خبر : 15467
تاریخ انتشار : 19 دسامبر 2015 - 18:44
نسخه چاپی نسخه چاپی
تعداد بازدید 2,287 بازدید

هندوانه ای ( شامی) که زیربغل مردم گذاشتند!؟

  طب سنتی مصرف میوه های فصل هر منطقه واقلیم را برای ساکنان آن منطقه ودرهمان فصل مفید دانسته و توصیه می کند. یکی از بد ترین( بانگاه بدبینانه: مغرضانه ) رسم هایی که چند ده سال است به عنوان رسمی نادرست وشگفت در آمده است، خوردن هنداونه در شب یلدا است ،در حالیکه طبق […]

1_SS-Summer_Life-089

 

طب سنتی مصرف میوه های فصل هر منطقه واقلیم را برای ساکنان آن منطقه ودرهمان فصل مفید دانسته و توصیه می کند.

یکی از بد ترین( بانگاه بدبینانه: مغرضانه ) رسم هایی که چند ده سال است به عنوان رسمی نادرست وشگفت در آمده است، خوردن هنداونه در شب یلدا است ،در حالیکه طبق سفارش حکما در شب های طولانی زمستان، خوردن انارشیرین، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار گرم و محصولات فصل زمستان مرسوم بوده است.
هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و میوه فصل تابستان است. مزاج فصل زمستان سرد و تر است لذا خوردن این میوه در فصل سرما و بدتر از آن در چله زمستان و آنهم در شب (که خود شب هم دارای مزاج سرد و تر است) نادرست وزیان مند است. خوردن این صیفی دراین زمان قطعاً خلط بلغم را می افزاید و برای بدن بیماری و عوارضی را به همراه خواهد داشت، عوارض پوستی ،دردهای مفصلی ورماتیسم شایع ترین آن ها است، به ویژه برای افراد با مزاج بلغمی یا سالمندان که بیشترآزار می بینند.
سفره شب چله در مناطق گوناگون ایران، بسته به فرهنگ قومی، تفاوت‌هایی هرچند اندک دارد؛ اما باید توجه داشت که خوردنی‌های شب یلدا، در واقع میوه و آجیل است و نه شام! از منظر طب سنتی در شب یلدا باید غذاهای گرم خورده شوند. بهترین خوردنی شب یلدا، آجیل است که از گذشته‌های دور شامل اینها بوده است: گندم، نخود برشته، شاهدانه تخم کدو، بادام، پسته، فندق، گردو، کشمش و مویز، انجیر و توت خشک، برنجک و… .
اگر نتوانستید ازاین صیفی( تابستانه) چشم بپوشید حتما گرمی ها را همراه آن میل بفرمایید.

تندرست باشید.

دیدگاه ها

شیری نسب در گفته :

خیلی عالی بود دکتر قبادی.

[پاسخ]

سوری در گفته :

با سپاس استاد ارجمند،. قطعآ شومی استفاده نخواهیم کرد.

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ سه‌شنبه 15 دسامبر , 2015 6:14 ب.ظ:

سلام.
ممنون
نه تنها خوداستفاده نکنین به دیگران هم اطلاع بدین

[پاسخ]

نوریان در گفته :

قربان شما دکتر جان !

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ سه‌شنبه 15 دسامبر , 2015 6:12 ب.ظ:

ممنون سلامت باشی

[پاسخ]

داود جمالی در گفته :

باسلام و دورود خدمت استاد قبادی. ممنونیم از مطالب بسیار ارزشمند شما.

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ شنبه 19 دسامبر , 2015 2:17 ب.ظ:

درود برجمالی عزیز

[پاسخ]

ناشناس در گفته :

با سلام : ممنون آقای قبادی

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ شنبه 19 دسامبر , 2015 2:20 ب.ظ:

تندرست باشید
سپاس

[پاسخ]

طرهانی در گفته :

ممنون بابت این نکته

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ شنبه 19 دسامبر , 2015 2:21 ب.ظ:

سپاس

[پاسخ]

حکیم کوهدشتی در گفته :

هر میوه ای در فصل خودش اثر دارد . ممنون

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ شنبه 19 دسامبر , 2015 2:22 ب.ظ:

سلام
حکیم ارجمند خودتان را معرفی بفرمایید
منتظر دیدگاه و مطالب جنابعالی هستیم.

[پاسخ]

سوری در گفته :

با سلام استفاده نخواهیم کرد تا فرهنگش نهادینه شود

[پاسخ]

فتحعلی قبادی پاسخ در تاريخ شنبه 19 دسامبر , 2015 2:16 ب.ظ:

درود برشما
به گوش همه برسانید

[پاسخ]

اااا در گفته :

سلام

[پاسخ]

سلام استاد ممنون ازمطالبتون خداقوت…

[پاسخ]

سلام استاد ممنون از مطالبتون….خداقوت…

[پاسخ]

ناشناس در گفته :

سلام بر استاد قبادی.چشم دستور جنابعالی را هم استفاده خواهیم نمود و هم به اطلاع دیگران خواهیم رساند

[پاسخ]

کو دلش خوش که بخواد شب چله رو شاد بشه

[پاسخ]

امیری در گفته :

درود استاد چشم هم خودمون رعایت میکنیم هم به دیگران انتقال میدیم. ممنون از نکات مفید وآموزنده ی شما

[پاسخ]

زاهد کوشکی در گفته :

عالی بود استاد گرامی

[پاسخ]

بیان دیدگاه !

نام :