کد خبر : 34168
تاریخ انتشار : 16 ژانویه 2018 - 16:13
نسخه چاپی نسخه چاپی
تعداد بازدید 456 بازدید

بررسی خشونت علیه زنان توسط انجمن جامعه‌شناسی لرستان

غروب روز سه‌شنبه ۲۶ دی‌ماه، دفتر دانشگاهی انجمن جامعه‌شناسی لرستان که مسئول آن دکتر مجتبی ترکارانی است با حضور مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده‌ی استانداری لرستان، لیلا سلاح‌حورزی و جمعی از جامعه‌شناسان، یکی دیگر از جلسات تخصصی خویش را این بار با موضوع بررسی خشونت علیه زنان برگزار کرد. همیشه مدافع پیوند ارگانیک بین […]

غروب روز سه‌شنبه ۲۶ دی‌ماه، دفتر دانشگاهی انجمن جامعه‌شناسی لرستان که مسئول آن دکتر مجتبی ترکارانی است با حضور مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده‌ی استانداری لرستان، لیلا سلاح‌حورزی و جمعی از جامعه‌شناسان، یکی دیگر از جلسات تخصصی خویش را این بار با موضوع بررسی خشونت علیه زنان برگزار کرد.

همیشه مدافع پیوند ارگانیک بین مدیران و انجمن‌های علمی بوده‌ام؛ مهم است که یک مدیر در رابطه با حوزه‌ی کاری خویش با دانشگاهیان و انجمن‌های علمی آن حوزه‌ی کاری، ارتباط مستمر و ارگانیکی داشته باشد و به دیدگاه‌های تخصصی و علمی و آکادمیک دانشگاهیان درباره‌ی مسائل گوناگون متناسب با هر حوزه‌ی کاری، گوش دهد و این را نیز بایستی یادآوری کنم که اساساً رسالت یک دولت پاسخگو و دموکراتیک، تقویت فعالیت بخش جامعه‌ی علمی و البته بخش جامعه‌ی مدنی اجتماع است.

دو جامعه‌شناس، امین روشن‌پور و مسعود زمانی‌مقدم درباره‌ی نتایج تحقیقاتشان درباره خشونت علیه زنان در شهر خرم‌آباد که این تحقیقات با متدلوژی پدیدارشناسی کیفی صورت گرفته است گزارش علمی آگاهی‌بخش ارائه کردند.

آنها به ویژه درباره‌ی مناطق حاشیه‌نشین شهر خرم‌آباد، نتایج تحقیقات خود را با دیگر جامعه‌شناسان درمیان گذاشتند و گفت‌وگوی بین‌الاذهانی حاضران، براساس تحلیل‌های جامعه‌شناختانه پیش رفت.

تبیین سه‌گونه خشونت از جمله مباحث بود:

خشونت فیزیکی علیه زنان (در خانه)؛

خشونت غیرفیزیکی که خشونت روانی و کلامی است؛

و خشونت مالی و اقتصادی علیه زن؛

از متغیرهایی مهم همسرآزاری صحبت شد همچون بیکاری، فقر، اعتیاد و کم‌درآمدی.

کلیشه‌های جنسی، برساخته می‌شوند که امری است فرهنگی؛

این برساختگی به‌ویژه در دوران جامعه‌پذیری است؛

گاهی خشونت علیه زنان متأسفانه امری است پنهانی و عادی در برخی جاها؛

عدم حمایت اجتماعی از زنان یک مشکل است که باید آنرا تغییر داد؛

رواج یافتن دیالوگ و گفت‌وگو در جامعه در همه ساختارهای اجتماعی و سیاسی از عوامل کاستن از خشونت از جمله خشونت علیه زنان است؛

نیاز است در برخی سیاست‌ها و برخی قوانین بازنگری کرد؛

منابع قدرت زنان را باید افزایش داد؛ مشارکت سیاسی و اقتصادی زنان بیشتر شود؛ سهم زنان از اشتغال افزایش یابد و البته موضوع تحصیلات زنان نیز یک موضوع مهم است و …؛

همه و همه از مباحث این هفته‌ی جلسه‌ی انجمن جامعه‌شناسی لرستان بود که در محل پژوهشکده تعلیم و تربیت آموزش و پرورش استان لرستان (خرم‌آباد) و با همکاری این پژوهشکده، برگزار شد.

 

بیان دیدگاه !

نام :