کد خبر : 36963
تاریخ انتشار : 5 سپتامبر 2023 - 23:19
نسخه چاپی نسخه چاپی
تعداد بازدید 940 بازدید

زنان عشایر و پایان پیاده‌روی برای آب

بانوی میانسال با چابکی قسمت پذیرایی سیاه چادر را که لحظاتی قبل محل استراحت مهمان‌های سرزده بود را مرتب می‌کند و در چهره رنجورش شادمانی موج می‌زند، خدا را شکر می‌کند از اینکه برای شستن ظرف‌ها دیگر نیازی به پیاده‌روی‌های طولانی نیست. به گزارش هومیان به نقل از ایرنا، حوض پرآب آستانه چادر از پایان […]

زنان عشایر و پایان پیاده‌روی برای آب

بانوی میانسال با چابکی قسمت پذیرایی سیاه چادر را که لحظاتی قبل محل استراحت مهمان‌های سرزده بود را مرتب می‌کند و در چهره رنجورش شادمانی موج می‌زند، خدا را شکر می‌کند از اینکه برای شستن ظرف‌ها دیگر نیازی به پیاده‌روی‌های طولانی نیست.

به گزارش هومیان به نقل از ایرنا، حوض پرآب آستانه چادر از پایان رنج‌های بانوی میانسال خبر می‌دهد، می‌گوید: تا چند روز قبل برای رسیدن به آب باید کیلومترها مسافت را طی می کردیم، برای شستن ظروف و لباس‌ها هم باید آنها را مسافتی طولانی به دوش می‌کشیدیم و هنگام بازگشت نیز مقداری آب برای آشامیدن با خود می‌آوردیم.

بانوی عشایری بروجرد می‌گوید: این سختی و این رفتن‌ و آمدن‌ها و کشیدن آب بر دوش را فقط زنان خانه می‌دانند چقدر کار سختی است که بخش مهمی از وقت شان صرف همین کار می‌شود حالا اما آب از چشمه به نزدیکترین فاصله با چادر رسیده است.

بانوی میانسال که گویی تجربه روزهای سخت زندگی عشایری را از سر گذرانده در حالی که لبخند همراه با آرامشی به صورت دارد، می‌گوید: قدر این نعمت را می‌دانیم و هیچ کس جز خودمان که تجربه روزهای سخت بی آبی را در خاطر داریم نمی‌تواند شادی ما را درک کند.

یکی از بانوان عشایر منطقه عشایری کولیدر بروجرد که به تازگی خط انتقال آب آنها از چشمه راه اندازی شده است، نیز می‌گوید: ما تا قبل از این برای تامین آب خانوار با مشک مسیرهایی بین هزار تا ۲ هزار متر پیاده‌روی می‌کردیم تا به چشمه برسیم و مشک‌ها را پر از آب کنیم و به خانه برگردیم.

زنان عشایر و پایان پیاده‌روی برای آب

این بانوی عشایر ادامه می‌دهد: برای شستن ظروف و لباس هم همین مسیر را طی و دردهای استخوان و دست و پا درد را باید تحمل می کردیم، گاه برای حمل چندین مشک آب از چهارپایان هم استفاده می‌شد ولی در هر حال مجبور به طی کردن مسیرهای طولانی بودیم.

کمبود و نبود آب حکایتی است که مردم مناطق روستایی و عشایری با آن مواجه هستند و پیاده روی‌هایی طولانی مدت و گذر از مسیرهای سخت همیشه یکی از مشکلاتی است که مردم این مناطق با ان بیگانه نیستند مشکلی که با خشکسالی‌هایی دهه اخیر بیشتر هم شده است.

۳۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین آب شرب عشایر لرستان

تلاش‌هایی صورت گرفته تا با استفاده از داشته و امکانات موجود بیشترین خدمات دهی به مناطق عشایری برای تامین آب شرب آنها صورت گیرد در لرستان بنا بر گفته مدیرکل امور عشایری استان ۳۴۰ میلیارد ریال برای تامین آب شرب پایدار و سیار مناطق عشایری استان از محل منابع ملی و استانی تامین شده است.

هوشنگ نورمحمدی با بیان اینکه ارائه خدمت به عشایر استان در حوزه آبرسانی، جاده و راه، مدرسه و سایر موارد در دستور کار قرار دارد، افزود: اکنون ۳۵ پروژه آبرسانی در بخش عشایری لرستان شامل عملیات اجرایی، بهسازی چشمه، لوله‌کشی، احداث منابع ذخیره آب و آبرسانی سیار در دست اقدام است.

وی بیان کرد: همچنین ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث و لایروبی کانال کشاورزی مناطق عشایری لرستان لحاظ شد که هم‌اکنون این پروژه نیز در دست اجرا است.

مدیرکل امور عشایری لرستان اضافه کرد: بیش از ۱۴ هزار خانوار با جمعیت ۸۳ هزار نفر حدود پنج درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند که از این مجموع حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استان های ایلام، خوزستان و جنوب استان مستقر می شوند.

نورمحمدی با بیان اینکه جمعیت عشایری لرستان سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کند اظهار داشت: عشایر حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت خود دارند.

تامین آب مناطق عشایری بروجرد

بنا بر گفته رییس اداره امور عشایر بروجرد هم اکنون تمامی مناطق عشایری بروجرد مانند کولیدر، سربند، بخش مرکزی و شیروان همگی مشکل آب آنها با خط انتقال از چشمه حل شده است به این صورت که چشمه‌های آب که در مسافتی هزار تا ۲ هزار متری در کوه‌ها بودند بهسازی شدند و خط انتقال آب از این چشمه‌ها راه اندازی شده به طوری که آب تا در چادر عشایر آمده است.

زنان عشایر و پایان پیاده‌روی برای آب

نوراله مصطفی نژاد افزود: عشایر برای تامین آب دام های خود نیز باید مسافت های طولانی را طی می کردند تا به چشمه برسند اما اکنون با خط انتقال آب از چشمه، آبشخورهایی برای دام های آنها فراهم شده است.

رییس اداره امور عشایر بروجرد با بیان اینکه بخشی از اقدامات شاخص حوزه تامین آب عشایر همزمان با هفته دولت افتتاح می شود گفت: ۲ طرح شاخص آبرسانی در مناطق عشایری شهرستان بروجرد در این هفته افتتاح شد که در مجموع برای این ۲ طرح ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.

وی افزود: یکی از پروژه‌های شاخص اداره کل امورعشایر استان آبرسانی به کانون عشایری قلعه آبسرده است که با اعتباری بیش از هشت هزار و ۵۰۰ میلیون ریال انجام شده است.

رییس امور عشایر بروجرد بیان کرد: در این طرح آبرسانی، تامین آب شرب بهداشتی برای ۷۰ خانوار عشایری ساکن در منطقه که شامل خط انتقال و ساخت مخزن و انشعاب برای ساکنان آن منطقه عشایری است، محقق می‌شود.

وی یادآور شد: همچنین در هفته دولت امسال تامین آب شرب ۶۰ خانوار عشایر کوچنده شهرستان بروجرد با تانکر ۲ هزار لیتری چرخدار به همراه آبشخور فلزی سیار انجام می‌شود، تا مشکل آب شرب این خانوارهای عشایری رفع شود.

مصطفی نژاد با بیان اینکه با این اقدام در مناطق مختلف ییلاقی و قشلاقی آب شرب بهداشتی برای خانوار و دام آنها نیز تامین می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح بیش از پنج هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی گفت: ۱۶ خانوار عشایری سال گذشته با تامین تانکرهای ۲ هزار لیتری چرخ‌دار با اعتباری معادل ۷۸۰ میلیون ریال از آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند.

زنان عشایر و پایان پیاده‌روی برای آب


رییس اداره امور عشایر بروجرد افزود: همچنین در مجموع پارسال با همکاری اداره کل امور عشایر لرستان و آبفای بروجرد برای رفع مشکل آب آشامیدنی عشایر شهرستان از طریق راه‌اندازی خطوط انتقال آب از ۲ چشمه پنج میلیارد ریال هزینه شد.

مصطفی نژاد اظهار کرد: هم اکنون ۷۰۰ خانوار عشایر این شهرستان با داشتن ۱۱۰ هزار راس دام سبک و سنگین سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن فرآورده گوشتی تولید می‌کنند.

خدمات رسانی به عشایر در همه زمینه‌ها در ۲ سال اخیر با جدیت بیشتری انجام شده است ولی تامین آب مورد نیاز عشایر یکی از شاخص‌ترین این اقدامات است که اثرات آن را به وضوح در زندگی روزمره و البته رضایتمندی و خرسندی زنان عشایر می‌توان مشاهده کرد.

بانوانی که پیش تر کیلومترها را پیاده روی می کردند تا آب خانوار را تامین کنند و سختی‌های کم آبی را بنا بر خوداظهاری که داشته‌اند هیچ کسی بهتر از آنها نمی‌تواند درک کند، زمانی که هم برای آشپزی و شستن ظروف و لباس و آشامیدن ناگزیر از تامین آب هستند و تا آب نباشد امورات روزمره هم پیش نمی رود، حالا اما آب تا آستانه چادرهایشان آمده است و گویی در خیال خود هم هرگز تصور نمی‌کردند زمانی برسد که بخش عمده‌ای از سختی زندگی از دوش خسته آنها برداشته شود.

آب همیشه خواستنی است، گزاف نیست اگر آن را یکی از خواستنی‌ترین نیازهای انسان در طول تاریخ بدانیم؛ چرا که هر جا آب هست آبادانی نیز هست، این حقیقت در معنای کلمه آبادی نهان شده است، آبادی همان جاست که آب هست و بدون آب نه از آبادانی نشانی هست و نه از ضرباهنگ امیدبخش زندگی، موسیقی آب صدای زندگی است که در شریان‌های هستی جاری می‌شود و روح انسان را در زلال شورانگیز قطره‌های درخشانش تطهیر می‌کند، بدون آب باشکوه‌ترین قصرهای جهان، بیغوله‌ای بیش نیست و ساده‌ترین منظره‌های جهان با حضور آبْ چشم‌اندازی جاودانه است.

بیان دیدگاه !

نام :