کد خبر : 12504
تاریخ انتشار : 11 سپتامبر 2014 - 23:33
نسخه چاپی نسخه چاپی
تعداد بازدید 814 بازدید

زخم معده دارید؟ پس می ارزد بخوانید.

    زخم معده عفونتی است که عمدتاً به علت افزایش ترشح اسید کلریدریک، در مخاط داخلی معده رُخ می‌دهد. این اسید‌ را سلول‌های پوشش داخلی معده ترشح می کنند و پوشش داخلی معده را تضعیف می‌کنند. افزایش ترشح اسید هیدروکلریک عمدتاً به دلایلی نظیر پرخوری، مصرف غذاهای سنگین به صورت مکرر، خوردن بیش از حد غذاهای […]

 

 

زخم معده

زخم معده عفونتی است که عمدتاً به علت افزایش ترشح اسید کلریدریک، در مخاط داخلی معده رُخ می‌دهد. این اسید‌ را سلول‌های پوشش داخلی معده ترشح می کنند و پوشش داخلی معده را تضعیف می‌کنند. افزایش ترشح اسید هیدروکلریک عمدتاً به دلایلی نظیر پرخوری، مصرف غذاهای سنگین به صورت مکرر، خوردن بیش از حد غذاهای تند، سیگار کشیدن، نوشیدن قهوه و الکل، مسمومیت‌های غذایی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، التهاب معده، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی مانند آسپرین، بروفن، ایبوپروفن و ناپروکسن، کورتیکو استروییدها، سندرم زولینگر- الیسون و زخمهای ناشی از استرس از علل اصلی پیدایش زخم معده میباشند.
نشانه ها:
نشانه های بیماری درد ناحیه فوقانی شکم (اپی گاستر) و سوزش سردل، سوء هاضمه، و وجود خون در مدفوع  .معمولا درد مدت کوتاهی پس از مصرف غذا یا در زمان گرسنگی ایجاد می‌شود . عکس رادیوگرافی پس از بلع باریم و آندوسکوپی در تشخیص ممکن است مفید باشد .اکثر زخم ها کوچک هستند (با قطر کمتر از ۲ سانتیمتر) .پراکندگی زخمهای پپتیک معده معمولاً در آنتر (ابتدای معده) است. از جمله نشانه های بالینی زخم معده  درد، احساس گرسنگی و تهوع، نفخ، بی اشتهایی و کاهش را می توان نام برد. علایم مذکور با فاصله کمی پس از غذا خوردن آشکارمی شوند. عوارض جانبی داروهای خاص مصرفی، نقرس، استرس، افسردگی، تنش‌های عصبی و اختلالات عاطفی – هیجانی دیگر رُخ می‌دهد.
درمان گیاهی و سنتی:
1 )عسل بخورید: بدون نان و بصورت خالی آهسته آهسته لیس زده و قاشق را تمیز کنید . این دستور را یک ماه پی در پی انجام دهید .
2 )شربت زنجبیل : برای تهیه ی شربت زنجبیل یك قاشق چایخوری پودر خشك زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجیبل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته روی آن آب حوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم كنید و سپس آنرا با عسل شیرین كرده و میل كنید.
چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بكشد تندتر می‌شود. حتی می‌توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنك كرد و مانند یك نوشابه سرد استفاده كرد. برای تهیه شربت زنجبیل یك قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط كرده و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری كنید و هر موقع خواستید مصرف كنید .
3 ) سیر بخورید : مصرف سير ،زخم معده را چه كهنه و مزمن باشد چه تازه، درمان مي كند.
4 ) رژیم انگور : براي معالجه اولسر معده بايد مدت دو ماه در ماه هاي شهريور و مهر ،رژيم انگور گرفت.در هر سال دو ماه كمي امساك كنيد و جز انگور چيزي نخوريد و با اين امساك سلامت از دست رفته خود را باز يابيد.
5 ) بابونه ی شیرازی : هر روز دو وعده 1 لیوان دمنوش بابونه میل شود.
6 )شیرین بیان : مصرف شیرین بیان می تواند برای درمان زخم معده بسیار مفید و موثر واقع گردد . البته یاد آور می شود کسانی که دچار بیماری های قلبی – عروقی یا فشار خون بالا هستند باید از مصرف زیاد شیرین بیان اجتناب کنند . همچنین مصرف بی رویه آن موجب اِدِم یا ورم مفاصل میشود.
7 )شنبلیله : گیاه شنبلیله دارای اثر خنک‌کنندگی بدن است. با استفاده از دانه شنبلیله و آب یک چای گیاهی آماده کنید. کافی است دانه (بذر) شنبلیله را در آب خیس کنید. در نتیجه خیس کردن بذر شنبلیله در آب، یک مایع لعاب‌دار حاصل می‌شود. نوشیدن این مایع، در تشکیل غشای محافظ روی دیواره معده و روده مؤثر است، که این امر نیز باعث کاهش شدت زخم خواهد شد.(عملکرد این همانند قرص شیمیایی فاموتدین است)

درمان درست خداوند است.

دیدگاه ها

فتحعلی شهبازی در گفته :

درود بر استاد قبادی که اطلاعات عامی خود را بدون چشم داشت در اختیار دیگران قرار می دهد

[پاسخ]

بیان دیدگاه !

نام :